Çok klasik ve şık bir mutfak stili olan Shaker stili, son zamanların gözde tasarımlarının başında gelmektedir. Shaker stili nedir sorusu da meraklıları için bir anlam ifade etmektedir. 18. Yy’da Amerika’da ortaya çıkmış olan Shaker stili, dekoratif fakat aynı zamana fonksiyonel kavramlar üzerine kurulmuştur. Bu stil, özellikle mutfaklar adına klasik bir görünüm ve aynı zamanda şıklık sağlamaktadır. Mutfak dolapları arasında en sık tercih edilen Shaker stili, stres azaltmada ve sadelikte etkili olduğundan dolayı tercih edilmektedir.
Özellikle büyük şehirler için yaşamın hızına ayak uydurmakta zorlanan insanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Bu ürünlerin başında mutfaklarda sadelik sağlayacak olan Shaker stili ürünler yer almaktadır. Bununla birlikte Shaker mutfak modelleri, karmaşadan uzak bir yaşam da sunmaktadır.
Shaker Stilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Shaker stili bir mutfak tasarlayacağınız zaman dikkat etmeniz gereken birtakım unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların başında kalite gelmektedir. Kalite, dikkat etmeniz gereken en önemli unsurdur. Kaliteli bir mutfak dolabı ve diğer mutfak eşyaları, elbette görünüm açısından da sizlere güzel bir etki gösterecektir. Shaker stilinde dolaplar geniş pencerelidir. Buna dikkat ederek mutlaka kullanışlı bir ürün almanız gerekmektedir. Bu şekilde eşyalarınızı rahat bir şekilde barındırabilir ve istediklerinizi kolayca bulabilirsiniz. Dayanıklılık, mutlaka dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir. Raf sayısı vb. özelliklerin de ihtiyaçlarınıza uygun olması gerekmektedir.
Shaker Stili Nasıl Oluşturulur?
- Shaker stilin ana malzemesi ahşaptır. Dominant malzeme olarak ahşap seçilmiştir. Bu hem dekoratif bir görüntü hem de klasik bir görüntü sağlayacaktır. Yalın hatlar içerisinde dikdörtgen ve kare çizgilere sahip beyaz tonları ideal bir renk seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Mat yüzeyli seçenekler de modern görüntü açısından önemlidir.
- Işık salınımını artırmak adına ve yalınlık sağlamak adına Shaker stilinde beyaz tonları tercih edilmektedir.
- Shaker stilinde ahşap zeminlere ek olarak panel seçenekleri de mevcuttur. Bu haliyle çok daha modern bir görüntüyü çizebilirken beraberin klasikliği de sağlayabilirsiniz.
- Depolama şekli modüler olup, aynı anda birden fazla malzemeyi saklayabilirsiniz.
- Yemek alanı için yeterli yeriniz bulunuyorsa yemek masası ve sandalyeleri de içeren özellikler mevcuttur. Bu halde mutfak dolaplarıyla yemek masası ve sandalyelerle uyum sağlanmalıdır.
- Beyaz, bu stilin vazgeçilmez bir rengidir. Dolayısıyla mevcut ahşap yüzeylerinizi beyaz tonlarına boyayarak Shaker stilini yakalayabilirsiniz.
- Beyaz ve ahşap anahtar kelimelerdir. Beyaz mat yüzey olduğu kadar, ahşabın kendi saf rengi de önemlidir. Buna göre yorumlayacağınız ek mat yüzeylerle çok daha başarılı bir dönüşüm sağlayabilirsiniz.
Görüldüğü üzere kolayca dönüştürülebilen bir yapıya sahip Shaker stili, yapılacak ufak değişikliklerle oluşturulabilmektedir. Modern ve klasik görüntüyü şık bir şekilde buluşturan Shaker stili, günümüzde çokça araştırılan Shaker stili nedir konusunda önemli detaylara sahiptir. Bu detayları mutfağınızda kolay bir şekilde yaşatabilirsiniz.
İlk yorum yapan siz olun