Feng Shui, çevre ile uyumlu olma noktasında düzenleme ve dizayn sanatı olarak ifade edilebilir. Peki, Feng Shui’ye göre evde düzen nasıl olmalı? İlk olarak bütün aile bireylerini hesaba katarak bir planlama yapılmalıdır. Oturma odaları, Feng Shui felsefesinde mekânların kalbi olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle oturma odaları, aile bireylerinin tümünü ilgilendiren yaşam alanlarıdır. İlk adım olarak bütün aile bireylerinin gelişimini ve rahatlığını destekleyecek dizayn sisteminin aktif edilmesi gerekmektedir. Pusula yönü de dizayn açısından oldukça önemli bir etkendir.
Pusula yönlerinin anlamları ise aşağıdaki gibidir;
- Büyümeyi ve gelişmeyi desteklemek adına salon ya da oturma odası, doğu pusula yönünde olmalıdır.
- Güneydoğu pusulasına denk gelen oturma odası, bolluk ve bereketi aile üyelerine getirir.
- Güney pusulasına sahip olan oturma odası ise toplumdaki konumunuzu belirler.
- Güneybatı pusulasına denk gelecek oturma odası da mükemmellik açısından uygundur.
- Batı pusulasına denk gelen oturma odası da çocuklar ile ilgili olarak aktif edilebilir.
- Yaşamımızdaki kılavuzlarla ve yolculuklarla ilgili olan bir oturma odası hayal ediyorsanız, kuzeybatı pusulası sizin için önemli olacaktır.
- Kuzeydoğu pusulasında yer alan bir oturma odası da direkt olarak eğitimle ilgilidir.
- Ailede çalışan bireyler varsa ve iş yaşamında ilerleme istiyorlarsa, kuzey pusulasına ağırlık verebilirsiniz.
Feng Shui’ye Göre Evde Düzen İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Feng Shui’ye göre evde her bir objenin bir karşılığı vardır. Evde düzen oluştururken aynı zamanda birer fayda elde etmek istiyorsanız, Feng Shui felsefesi tam size göredir diyebiliriz. Ancak bunların kesinliği hakkında tam net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle hobi amacıyla bu tür bilgilere hayatınızda yer verebilirsiniz.
- Kuzey alanında yer alacak beyaz bir masa, size yeni iş fırsatları sunabilir.
- Yeni kazançlar sağlamak açısından güneydoğu alanına süs havuzu koyabilirsiniz.
- İş hayatında tanınmak amacıyla güney yönüne bir tavus kuşu resmi ya da tüylerini koyabilirsiniz.
- Bekârlar için yeni ilişkiler çekmek adına ya da evlilikteki uyumu sağlamak ve pekiştirmek adına güneybatı yönüne kuvars taşı koyabilirsiniz. Kuvars taşının pembe olması gerekmektedir.
- Doğuya yerleştirilecek olan aile resmi, birlikteliği ve uyumu ifade eder.
- Kuzeydoğuya yerleştireceğiniz bir kitaplık ya da çalışma masası, akademik başarılara işaret eder.
- Batıya yerleştireceğiniz bebek figürü, çocuk sahibi olmanıza yardımcı olur. Metal ya da soyut bir obje, yaratıcılığınıza etki eder.
Feng Shui Nedir?
Feng Shui’ye göre evde düzen nasıl olmalı sorularına yanıt verdikten sonra Feng Shui felsefesinin detaylarına inebiliriz. Feng Shui, rüzgâr ve su anlamlarına gelen doğada yer alan yaşam enerjilerini yaşanılan mekânlarda harekete geçirme felsefesidir. Eski bir Çin öğretisi olarak felsefe tamamen yaşam enerjilerine odaklanmaktadır. Çevre ile uyumu sağlamak, uzayda mekânların ayarlarını yapmaya yönelik olarak yapılan bir uygulamadır. Feng Shui öğretisinin 5000 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Feng Shui, coğrafi olarak, dini olarak ve aynı zamanda matematiksel öğretileri de bulunan ayrı bir inanç sistemidir. Ancak tarikat ya da din olduğu anlamına gelmemektedir.
Bir yerin Feng Shui’ye sahip olması için o yerin doğa ile uyumlu olması gereklidir. Kötü Feng Shui ise doğa ile uyumsuz olma sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Feng Shui bir dekorasyon tarzı değildir. Ana hatlarıyla her ne kadar dekorasyon tarzlarına uyum sağlasa da temel amacı bu değildir. Feng Shui inancına göre ilgili sistemler bütünü evrenseldir ve gezegen üzerinde yer alan bütün insanlarla uyum içerisindedir.
İlk yorum yapan siz olun