İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nonwoven Kağıt Ne Demek?

Nonwoven kağıt ne demek sorusu son zamanlarda sıklıkla araştırılmaktadır. Nonwoven, yüzyıllardır süre gelen duvar kâğıdı sanayisinin deneyimi sayesinde, üreticilerin ve müşterilerin başlıca kullanım alanlarını kolaylaştırmaya yönelik olarak insan sağlığına zararlı olmayan, bir çeşit elyaf ile kâğıdın birleşiminden oluşan, kozmopit ve inovatif bir kâğıt türüdür. Tekstil sektöründe kullanılan teknolojiler, artık kâğıt sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. Kâğıt, esasında bir tekstil ürünüdür. Çünkü lifli bir yapıdadır. Kâğıtta selülöz lifleri bulunmaktadır. Bu da hidrojen bağlarının birbirine bağlanması sonucunda oluşmaktadır. 

Lifler belli genişlikler halinde rulo haline getirilir. Mekanik dolaşma ile birbirine tutturulan birkaç bobin, birleşik liflerin bir arada eritilmesiyle kâğıt üretimi yapılmaktadır. Nonwoven kağıdın en önemli özelliği, lifli yapıda olmasında yatmaktadır. Bu özelliği ile birlikte kâğıdın nefes alması sağlanmaktadır. Bu sayede emiciliği artarak nemli bölgelerde de kullanılma özellikleri aktif edilmektedir. Duvara kolayca yapışabilmesinin yanı sıra kolayca da sökülebilmektedir. Kullanma kolaylığı ve lüksü bu şekilde sağlanmaktadır. Ekstra tadilat masrafından bu şekilde korumaktadır. 

Nonwoven Kağıt Özellikleri Nelerdir?

Nonwoven kağıtların diğer duvar kağıtlarına göre birçok ayırıcı özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler, Nonwoven kâğıtlara özel bir şekilde sağlanmaktadır. Diğer kâğıtlarda bulunmaz, sadece Nonwoven kağıtlarda bulunur. Bu nedenle bu başlıkta Nonwoven özelliklerinin diğer kâğıtlara göre ayırıcı olanlarından bahsedeceğiz.

  • Diğer kâğıtlar gibi kâğıdın arkasına tutkal uygulanmaz. Tutkal, direkt olarak duvara uygulanmaktadır. Bu da daha kolay yapışma özelliği sağlayarak dayanıklılığı ekstrem boyutlara ulaştırmaktadır.
  • Diğer duvar kâğıtlarına göre daha sağlamdır. Aynı zamanda daha dayanıklı ve güçlüdür. Böylelikle diğer duvar kâğıtlarından alacağınız performansın kat kat daha fazlasını Nonwoven kâğıtlardan alabilirsiniz. 
  • Ek yerleri çok rahat bir şekilde birleşir. Bu sayede kusursuz tasarımları kendiniz oluşturabilir ve evinizin güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Nemli ortamlara uyum sağlar. Bunu sağlamasındaki en önemli neden hava alabilen yapısıdır. Lifli ve hava alabilen yapısı sayesinde neme karşı dayanıklı olan Nonwoven, bu özelliğiyle diğer duvar kâğıtlarından ayrışmaktadır. Bu nedenle tercih sebebi olarak bu maddeyi de ele alabilir, duvarlarınızı Nonwoven kağıtlarla kaplayabilirsiniz.

Nonwoven Kağıt Avantajları Nelerdir?

Nonwoven kağıt ne demek sorusundan sonra avantajlarına da değinmekte yarar bulunmaktadır. Nonwoven kağıt avantajları, çok çeşitlidir. Nefes alabilen yapısı, tekstil ürünü olması, nemli bölgelerde de kullanılabilmesi, başlıca avantajlarındandır. Ekstra avantajları ise şu şekildedir;

  • Kolayca yapıştırılabilir ve herhangi bir iz bırakmadan kolayca sökülebilir. Bu da, duvara ekstra tadilat masrafı çıkarmaktan korumaktadır. Aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlayan bu avantaj sayesinde evinizin duvarlarını istediğiniz şekillere getirebilirsiniz. Sökmek istediğiniz takdirde geride herhangi bir iz bırakmaz. Bu haliyle lüks ve konforlu kullanım da sağlamaktadır.
  • Kompozit yapısı ile birlikte hava geçirgenliğine sahiptir. Bu da nemli yerlerde de emicilik özelliğiyle ilgili ürünleri kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. Duvar kâğıtlarının dayanıksız olması halinde nemden olumsuz etkilenecektir. Ancak Nonwoven kağıtlarda bu mümkün değildir. Neme karşı dayanıklıdır ve kullanım kolaylığı sunar. 
  • Bileşenleri ile birlikte yumuşak, dayanıklı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Ufak darbelere karşı dayanıklı olsa da hemen her darbeden korumanız gerekmektedir. Ayrıca tasarım bütünlüğü ile birlikte duvarlarınızın hoş görünmesine neden olmaktadır. Bu da evinizi istediğiniz gibi tasarıma kavuşturmanızı sağlamaktadır.
  • Diğer kâğıt türlerine göre avantajı daha çoktur. Ve çok daha değerlidir. Bu nedenle duvar kâğıdı satın alacaksanız ilk olarak Nonwoven kağıtlara bakmanız önerilmektedir. Her ne kadar biraz daha pahalı olsa da kullanışlılık avantajları sayesinde bu özellik göz ardı edilebilmektedir. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın